Városi könyvtár Párkány

Mestská knižnica Štúrovo

RendezvényeinkElérhetőségek – Munkatársak
FényképalbumPályázatokNyitvatartási időHUSK

Rövidített könyvtárhasználati szabályzat

  1. Az olvasójegy kiváltása egy évre vonatkozik és a meghosszabbítás az olvasó érvényes igazolványai alapján lehetséges.
  2. Az olvasójegy könyvtárhasználati díjhoz van kötve, melyek a Szolgáltatások látogatóinknak – Árak és díjtételek című részben találhatók.
  3. A felnőtt irodalmi és a felnőtt szakirodalmi részlegen az egyszerre kölcsönözhető dokumentumok száma 10 db, a gyermekkönyvtárban 5 db. A kölcsönzési határidő 30 nap. Amennyiben a kölcsönzött dokumentumot nem igényli más olvasó, a dokumentum kölcsönzése meghosszabbítható további 30 nappal. Csoportos könyvtárlátogatás keretén belül, pedagógus felügyelete mellett a gyermekkönyvtár olvasója 60 napra kölcsönözhet könyvet. Azon gyermekek 15 éves korig, akik a könyvtár beiratkozott olvasói, a felnőtt és az ismeretterjesztő osztályról csak tanulmány céljából kölcsönözhetnek könyvet (szótárakat, ajánlott irodalmat, szakirodalmat.)
  4. Az olvasó köteles késedelem nélkül tájékoztatni a könyvtárat a könyv megrongálásáról vagy elvesztéséről, és megtéríteni a keletkezett kárt a Polgári törvénykönyv rendelkezései alapján. Eljárás késedelem esetén: amennyiben az olvasó a kölcsönzési határidő lejártáig az elvitt dokumentumokat nem hozta vissza, az olvasónak késedelmi díjat kell fizetnie, melyek a Szolgáltatások látogatóinknak – Árak és díjtételek című részben találhatók.

opensoft project, 2018