Városi könyvtár Párkány

Mestská knižnica Štúrovo

RendezvényeinkElérhetőségek – Munkatársak
FényképalbumPályázatokNyitvatartási időHUSK

Eseménydús március a könyvtárban

A Párkányi Városi Könyvtár idén tizenharmadik alkalommal rendezte meg a nemzetközi „Andersen éjszakája“ című programját. A rendezvényt Szabó Eugen polgármester úr nyitotta meg. Az eseményen 40 gyermek vett részt, akik a könyvtár olvasói, így ünnepelve a nagy dán meseíró, Hans Christian Andersen 213.-ik születésnapját. Az eseménydús napon meglátogatták a tűzoltóságot, megvacsoráztak a pizzériában, meghallgattak és eljátszottak egy mesét Écsi Gyöngyi mesemondóval, játszottak Horváth Zoltán játékmester vezetésével, könyvmollyá avatódtak, szülinapi tortát ettek, elhelyezték kézlenyomatukat a könyvtár falán, lufit lyukasztottak, Andersen mesét illusztráltak, és amikor kellőképpen elfáradtak, mindenki megtalálta a legjobb kuckót az alvásra és mesehallgatásra.

Ha szeretnétek részt venni jövőre egy ilyen eseménydús esten, nincs más teendő, mint beiratkozni a könyvtárba, ahol rengeteg könyv vár rátok, sokat kölcsönözni és olvasni. A legtöbbet olvasó és kölcsönző harmadikos vagy negyedikes alapiskolás kisdiákot a könyvtár meghívja az eseményre.

Idén márciusban városunk alapiskoláinak elsősei már hagyományosan ingyen beiratkozással és Mács Katalin mesemondóval ünnepelték meg olvasóvá válásukat. Reméljük, hogy ezzel a rendezvénnyel segítő kezet nyújtunk az értő olvasás elsajátításához.

Szeretnénk köszönetet mondani szponzorainknak, hogy lehetővé tették e felejthetetlen programok megrendezését:

Smurfit Kappa Obaly Štúrovo, a.s., Pigagro s.r.o., Elektro Demar Plus s.r.o., Monarflex s.r.o., Trans Concordia s.r.o., Mészáros Eleonóra, Optika Visus s.r.o., Ladislav Beňo – BE & BA, , Z motors s.r.o., Klikk 2018 s.r.o., TP NET Plus s.r.o., Cranium Computer s.r.o., Tűzoltóállomás Párkány, Protex Štúrovo s.r.o., Party Point Štúrovo, Vincent Pizzeria s.r.o.

×

opensoft project, 2018